TV


Sedan 1 februari 2008 är det analoga TV-nätet nedsläckt i Sverige. Nuförtiden har vi marksänd digital-TV (DVB-T). Ordet ”marksänd” syftar på att signalen inte kommer från en satellit, utan distribueras via sändarmaster utplacerade på marken.

Det finns många betal-TV-kanaler i det marksända nätet, men även ett så kallade basutbud som går att se utan programkort via husets centralantenn. Följande kanaler ingår för närvarande i basutbudet:

SVT1 HD, SVT2 HD, SVT24, SVTB, Kunskapskanalen, TV4 HD och TV Finland

Så här ser ditt antennuttag ut.
Använd det vänstra uttaget för TV.

Antennuttag
Antennuttag TV/SAT/Radio.

Enklast ser du de fria digitala kanalerna (basutbudet) med en modern TV-apparat som har inbyggd digitalmottagare.

Om du har en gammal, analog TV och vill kunna se de digitala kanalerna, måste du komplettera med en separat box som konverterar den digitala antennsignalen till analog d:o.

Om du vill få tillgång till marksända betal-tv-kanaler kontaktar du Boxer. Föreningen har ett avtal med det bolaget som gör att våra medlemmar får ett lägre pris på deras utbud. Kontakta Boxers kundservice på 0771-73 74 75. Hänvisa till föreningens avtal. Du behöver ingen specialantenn. Husets centralantenn fungerar bra till Boxer.

En annan möjlighet är att titta på TV via vår internetleverantör Telenor.

Som komplement till basutbudet kan exempelvis en Apple TV vara en intressant lösning. Apple TV är en liten svart låda som du kopplar till HDMI-ingång på din TV och som hämtar trådlös signal från din router. När du laddat ner appar för SVT-Play, TV4-Play, Viafree och Youtube, till din Apple TV, kan du streama program från dessa källor till din TV. Du tittar när Du vill och slipper tablå-TV. Dessutom är utbudet gratis. Vill Du betala en slant finns förstås även appar för Netflix och HBO. Om Du har en Smart-TV slipper du skaffa Apple TV. I Smart-TV-apparater är den här tekniken inbyggd.